The rest is still unwritten...

Egentlig burde dette innlegget vært blankt, allikevel vil jeg sette noen få ord på dagen idag. For 9 år siden idag, mistet flere tusen mennesker livet i tragedien i World Trade Center. Den dag idag er det fortsatt bare byggeplassen Ground Zero man skimter når man rusler i dette området. Bak gjerdene, gravemaskiner og heisekraner ligger det allikevel sjel, sorg og minner. En utrolig rar følelse å være her idag, en hel by i sorg og stillhet. Det er umulig å forestille seg hvordan disse to tvillingbyggene raget over resten av New York, selv ikke med tribute in light som strakte seg himmelhøyt for å indikere hvordan det engang hadde vært. To vertikale lysstråler, 88 lyskastere totalt, først og fremst for å minnes alle de omkomne. Årene går fort, jeg husker fortsatt 9. september 2001. Allikevel var jeg preget idag, gåsehud over hele kroppen, som ikke kom av den kjølige brisen..

Tribute in light.                                   Denne flammen har brent siden 2003, til minne om 9/11


Nesten hele gjengen dro samlet inn til byen idag, første stopp var Olive Garden på Times Square, hvor vi hadde en bedre middag. Veldig hyggelig:) Vi tok sub'en og endte opp i Battery Park, helt sør på Manhattan. Her var amerikanske flagg og markeringer, sammen med den store "kloden" som stod inne i en av tårnene, tydelig ødelagt. Denne hadde stått i Twin Towers som et symbol på fred... De to blå lysstrålene raget opp mot himmelen fra hvor enn vi stod, så alle i New York og områdene rundt kunne se. På Ground Zero gikk menneskene med blikket mot himmelen, samtidig med hodet senket.. Rar stemning i denne byen ikveld! Imorgen er det lesedag, so long. Skulle gjerne hatt mange av dere her ikveld! God natta
Stikkord:

2 kommentarer

Tante Ingrid

12.sep.2010 kl.13:08

Hei Johanne,

For noen fantastiske opplevelser du har om dagen. Det høres nesten uvirkelig ut. Men ganske kontrastfylt også skjønner jeg med Ground Zero den 11. sept. Du har nok et annet liv nå enn det vi her hjemme har. onkel Morten er på sopptur og jeg skal stryke og vakse tøy. Ikke helt på høyde med din hverdag for tiden. Men vi har det bra og følger spent med på hva du skriver. Du må ikke glemme leksene helt da, men det tror jeg ikke du gjør heller :-). Fint at du får med deg så mye spennende. Tror vi ønsker oss deg som guide i New York til sommeren :-)

Klem fra tante Ingrid

mo

12.sep.2010 kl.13:45

hei på deg.

Koselig å skype med deg i går. Og nå skjønner jeg at alt gikk bra i by'n med markering av 11.9. Det er en Mors privilegie å få lov til å være litt bekymret......:)

Jeg kan visst bare henge meg på tante Ingrids konstantering av at vårt hverdagsliv ikke helt kan måle seg med hva du opplever om dagen. Far er ved "Vildfisken" for å selge plommer, Mathea skriver oppgave om leirskolen og Teodor er på rommet......... Jeg har vasket klær og ryddet i huset.Planen er å få en liten tyttebærtur i løpet av dagen, men vet ikke helt om det blir tid..........

Håper du får lest godt. Viktig å følge opp fra dag en:)

klemmer fra Mor

Skriv en ny kommentar

newyorkwildlife

newyorkwildlife

21, Kongsberg

Kategorier

Arkiv

hits